Efterårshilsen fra skoleleder Kari Jørgensen

13.10.2016

Kære forældre,

Skolernes efterårsferie i sigte

Skolernes motionsdag som afholdes på fredag, markerer igen i år, at der lige om lidt er efterårsferie. SFO og klub holder åbent hele uge, og der vil være mange sjove og hyggelige aktiviteter, også i uge 42.

Økonomi

Der har været en del skriverier i Helsingør Dagblad, i forhold til skolernes (i hele kommunen) økonomi. Vi har hele tiden fokus på bundlinjen, og vi tilpasser løbende vore udgifter. Men det tager altid lidt tid, inden forskellige tilpasninger slår igennem på bundlinjen.

Budgetreguleringer som følge af politiske beslutninger, kræver også tilpasningstid, og det er ikke altid at denne tid er tilgængelig. Der er også lovregulerede områder, som vi ikke nødvendigvis fuldt ud kan tage højde for, når vi lægger skolens budget. Alt i alt betyder dette, at der kan være udsving i plus eller minus på bundlinjen, men det har vi som sagt vores fulde opmærksomhed på.

Souscheffunktionen skifter ”ejermand”

Søren Pedersen har været souschef i ca. 4 år, og han ønsker nu at koncentrere sig fuldt ud om Skolen i Bymidten/SiB (Kongevej + Byskolen), både i forhold til skoleudvikling, byggeri og renovering. Det respekterer jeg fuldt ud, og bakker selvsagt også op om dette. Der skal lyde en stor tak til Søren, for at lægge ekstra kræfter som souschef på Helsingør Skole.

Sørens beslutning har betydet, at jeg har skullet kigge mig rundt efter en ny souschef for Helsingør Skole. Mit valg er faldet på Anders Pilgaard, som er Daglig Pædagogisk Leder på Skolen ved Gurrevej. Anders har heldigvis sagt ja tak til denne opgave, ved siden af den eksisterende opgave.

Anders og jeg har allerede taget hul på vores nye samarbejde, da han tiltrådte souscheffunktionen den 1. oktober.

Meebook

Helsingør Skole er som alle andre skoler i Helsingør Kommune gået i gang med at anvende læringsplatformen Meebook. Meebook er en digital læringsplatform, som indeholder en række forskellige funktioner til undervisningsplanlægning og evaluering af elevernes læring. Du skal fremover benytte Meebook til at se dit barns årsplaner og elevplaner.

Årsplanerne på Meebook er langt mere dynamiske end tidligere. Det betyder, at planerne ikke længere gælder for et helt skoleår, men kan justeres undervejs, så de hele tiden er opdaterede og relevante. Årsplanen kan derfor forekomme i overskrifter/temaer, som senere kan blive præciseret, når forløbet nærmer sig. Elevplanerne findes ligeledes på Meebook, hvor dit barn og dit barns undervisere er med til at vurdere den nuværende indsats og de indsatsområder som skal styrke barnets læring.

ForældreIntra skal fortsat benyttes til al kommunikation med skolen, men i løbet af 2018 vil Intra afløses af et nyt system, som vil blive integreret med Meebook. Dermed vil alle systemer i fremtiden være samlet et sted, så I forældre ikke behøver at logge på flere platforme.

Vejledning til Meebook

I vedhæftede dokument finder du en vejledning til at logge på Meebook for forældre. Når du har oprettet en bruger og logger på for første gang, skal du selv tilknytte dit barn til dit login, inden lærerne kan synliggøre elevplaner mm. Du kan læse hvordan i vedhæftede vejledning, der nemt guider dig igennem.

God efterårsferie til alle elever og heldige forældre

Mandag den 24. oktober er efterårsferien slut og vi må erkende, at der er 2 måneder til juleaften.

Inden vi når der til så er der: Hubertusjagt i Dyrehaven (6/11), Mortensaften (10/11), 1. søndag i advent (27/11), og så alt det andet som har det med at fylde alle tomme pladser i kalenderen.

Det betyder, at der nok snart kommer gang i produktion/planlægning af julekalender til børnene, og at I modtager alen lange ønskelister fra de håbefulde.

De bedste hilsner fra

Kari