Nordvestskolen løber for en god sag

7.04.2017

Seje elever fra Nordvestskolen og Skolen ved Gurrevej løb i dag til fordel for Børnelungefonden i Team Rynkeby Skoleløbet. Skoleløbet er en del af nordens største velgørenhedsløb, hvor 370 skoler fra Danmark, Norge, Sverige og Finland deltager.

460 elever fra har i dag snøret løbeskoene i den gode sags tjeneste, hvor hele Nordvestskolen samt 5. årgang fra Skolen ved Gurrevej deltog. Eleverne har forinden skaffet sig en sponsor i form af forældre, bedsteforældre eller lignende, der har sponsoreret et lille valgfrit beløb for hver færdiggjort rute på 1 km. De mange små beløb, som hver elev har fået løbet hjem, gør samlet set en stor forskel.

”Eleverne har virkelig været seje i dag og kæmpet for den gode sag. Og så er det et fantastisk arrangement, der skaber fællesskab blandt eleverne, samtidig med at de får rørt sig og lærer at støtte et godt formål,” fortæller pædagogisk afdelingsleder for Nordvestskolen Leo Bilgrav Nielsen.

Og det var da også en sjov og god oplevelse for eleverne ”jeg kan godt lide at løbe og det er også god træning for mig, da jeg om 3 uger skal løbe halvmaraton med resten af skolens løbehold.” Fortæller Katrine fra 9.D, der til dagens skoleløb løb 7 km. Hun havde fået sine forældre, onkel og hendes lillesøster til at sponsorere hendes løb. Bastian fra 7.D fik også løbet 7 km. ”jeg synes, det er rigtig sjovt, at hele skolen er samlet om det her. Jeg er vant til at løbe 2,5 km. med klassen hver dag, så jeg synes ikke, at det var så hårdt.” Bastian fik sin mor til at sponsorere hans løb.

Sidste år blev der samlet 18,7 millioner kroner ind, hvor pengene gik til kampen mod børnekræft. I år går alle pengene ubeskåret til Børnelungefonden, der arbejder for, at flere lungesyge børn og unge kan få et bedre liv med deres sygdom.

Tak til alle sponsorer og ikke mindste tak til Nordvestskolens elever, der har gjort en forskel i dag.

NPS 07.04.17