Skolen ved Kongevej

Skolen i Bymidten er en folkeskole for elever fra 0.-9. klasse. Eleverne er inddelt i to afdelinger; elever fra 0.-2. klasse er tilknyttet afdeling Skolen ved Kongevej og elever fra 3.-9. klasse er tilknyttet afdeling Byskolen.

I dette skoleår er 2. klasserne i en overgangsordning, men fra skoleåret 2017/2018 vil 2. klasserne kun være tilknyttet afdeling Skolen ved Kongevej.

Bygningerne

Skolen ved Kongevej er centralt beliggende tæt på stationen og gågaden. Hovedbygningen er helt fra 1880’erne, som tidligere husede en pigeskole. Senere har blandt andet Helsingørs første gymnasium, nu Espergærde Gymnasium, haft til huse i bygningen.

I dag er skolen blevet renoveret, så lokalerne er tidsvarende til et moderne læringsmiljø.

Skolens SFO har 3 afdelinger på Rantzausvej, Marienlyst Allé og Trækbanen med udendørs aktivitetsareal og fodboldbane.

Det ydre læringsmiljø

Den lukkede skolegård er inden for de seneste par år blevet renoveret med nye lærings- og legefaciliteter. Derudover er der endnu en skolegård med multifodboldbane og et idrætsanlæg ved Mads Holmsvej.

senest redigeret 24.05.2017