Byskolen

Bygninger

Byskolen ligger imellem Marienlyst Allé og Lundegade i bymidten. Indtil 1983 lå de to skoler Skolen i Marienlyst alle og Skolen i Lundegade skulder ved skulder. De fleste af skolens bygninger er opført før år 1900. Den ældste bygning er fra 1886 og har dermed fungeret som kommunens ældste skole.

Indre læringsmiljø

Skolen rummer 10 bygninger af forskellig størrelse som består af to gymnastiksale, samlings – og teaterbygningen, skolebibliotek, faglokaler, klasselokaler, sundhed og tandklinik. Skolens idrætsplads ligger tæt placeret ved afdelingen på Marienlyst allé. Skolen er tresporet på de fleste klassetrin fra 0.-9. klasse. Skolen er organiseret i en indskoling for 0. – 3. klasse, et mellemtrin for 4. – 6. klasse og en udskoling for 7. – 9. klasse. Desuden er der specialklasser på henholdsvis 6. – 7. - 8. og 9. årgang. SFO hører til i tre huse. To huse på selve skolen og et hus  i Hestemøllestræde. På grund af overbelægning går der i øjeblikket en klasse i SFO-hus Kongevej.

Ydre læringsmiljø

Det er politisk vedtaget i Helsingør Byråd at begynde en etapevis renovering af skolen. I første etape vil der blive der bygget en ny multihal i forbindelse med skolen samt en større om- og nybygning af det gamle hovedbiblioteks lokaler. Projektet hedder Skolen i Bymidten.

senest redigeret 27.11.2014