top of page
Søg
  • Forfatters billedeHelsingør Skole

Damen der blev til et træ

En gymnastiksal er en gymnastiksal! Men nogle gange kan den ene ende være omdannet til en have med et stort egetræ! Så glemmer man for en stund, at man sidder på gulvet i en gymnastiksal på Skolen ved Gurrevej.De to dygtige og tændte skuespillere, Alex og Dorte fra teateret ”Flyvende Prinsesse”, opførte skuespillet “Damen der blev et træ”.


Stykket, der varer 40 minutter, er skrevet af Dorte Abrahamsen, som spiller damen Oda, der har købt en have. Hun er meget uerfaren i at holde have. Hun må i begyndelsen bruge sin mobiltelefon til at artsbestemme både planter og dyr. Det grinede publikum meget af.

Hun beslutter sig for at give sin have en “kærlig” hånd. Men vil planterne og dyrene, der har boet i fred i haven i mange år, finde sig i det?


Stykket indeholder en del sange og musik og mange sjove dyrelyde. Det var et stykke, der optog de cirka 50 elever fra 1. A og 1. B. fra skolens 1. årgang.


Normalt kan der jo være en del “krudt i enden” på sådanne småfolk. Men næsten alle sad eller lå helt stille og kiggede koncentreret op på scenen i de 40 minutter. Den berømte knappenål kunne høres op til flere gange...

Meget imponerende. Men det siger også noget om, at stykket fangede deres interesse.


Og hvorfor var 1. A og 1. B så inviteret i teater denne dag?

Det var de, fordi de deltog i projektet “Biodiversitet i Børnehøjde", som er et tvær-kommunalt initiativ, der sætter fokus på biodiversitet i Helsingør Kommune og skaber grobund for udeaktiviteter med børn i dagtilbud og skoler. Formålet er at sikre naturdannelse hos deltagerne og skabe biodiversitet i nærmiljøet.


”Biodiversitet i Børnehøjde” er et projekt, som samler de indsatser i kommunen, der handler om biodiversitet målrettet børn i dagtilbud og indskoling.


I efteråret 2021 vil der desuden blive arrangeret besøg i Klimahave3000 og teaterforestillinger, der har fokus på biodiversitet for dagtilbud og indskolingsklasser à la "Damen der blev til et træ. Inden så længe venter der nok et besøg i “Klimahaven3000.


Tak for en fin lærerig forestilling.

121 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page