top of page
Søg
  • Skrevet af SBG

En almindelig eftermiddag på SFOen på SiB!


Vi skal mødes på hendes kontor. Og der er hun jo, Christina!


Christina Noer er et nyt ansigt for mig. Hun smiler imødekommende. Hun er blevet ansat som ny leder af Skolen i Bymidtens SFO fra den 1. december 2021. Det virker, som om hun er blevet en tidlig julegave for alle, der er omkring SFOen og skolen.


Christina kommer med en længere erfaring fra både offentlige og private institutioner.

Da jeg ankommer, fortæller hun, at hun stille og roligt er ved at indrette sit nye kontor. Og for at underbygge det, kommer som kaldet to tekniske servicemedarbejdere i det samme ind med en forholdsvis stor rektangulær flad kasse. Det er den bestilte opslagstavle. - Til

beskeder eller få et lille smil på læben af en sjov tegning. Måske lidt old school, men f.eks kan jeg også godt li´ min planlægningskalender i papir”, siger Christina, der efterfølgende fortæller, at hun er ved at lære alle børnene og medarbejderne at kende.


Det allervigtigste er tillid. Tillid til hinanden. Hele vejen rundt. Til vi ansatte imellem. Til dem vi er her for, børnene og børnenes forældre. Forståelsen af det arbejde vi praktiserer."

Christina spørger, om tiden ikke er moden til, at vi går ned til der, hvor det foregår - til SFOen og børnene. Det er rigtig god ide.


Sidst vi hørte lidt om denne SFO, var i det sene efterår, hvor pædagogen Louise lavede bålpædagogik. Det gør hun også i dag!


Vi hørte også om, at SFOen lige var begyndt på et større fokuspunkt, “Sproget”. Det gode som det dårlige.


Jeg møder en af pædagogerne, som jeg talte med sidst. Jeg spørger hende om, hvordan det går med projektet.


Det går stille og roligt fremad. Forstået på den måde at personalet oplever, at børn viser tegn på, at der er større opmærksomhed på det mindre pæne sprog - kaldet “Kaktus”. “Hørte du, hvad du lige læste i bogen, Heidi? (pædagogen). Det var et kaktus-ord.

Eller, der var en fra klassen i dag, som sagde et kaktus-ord. Men så talte vi om, hvordan man kunne sige det med et “Blomst- ord" i stedet, sagde en pige til en af de andre pædagoger.


På denne forholdsvise milde januardag er SFOen fyldt med glade børn.

Der er et lille hold på 10 børn fra en af 1. klasserne, der skal op i “Kongens Have” og spille lidt rollespil. En af de andre 1. klasser har i denne uge ophold i værkstedet, hvor man kan tegne og male og lave perleplader. I den anden ende af lokalet er der mulighed for spil og leg med de store plastikdyr. “Dinoerne” er vist i overtal!


Derudover er der en pædagog med en klasse over i “Tumlesalen”, som ligger lige overfor SFOen. Her er der også gang i den. Der bliver løbet og svinget i loft-rebene. Ellers er der almindelig leg udendørs i skolegårdene sammen med de øvrige ansatte.


En helt almindelig “fritterdag” er i gang. Det virker som en skøn eftermiddag.

Afslutningsvis skal det med, at mere end en af de ansatte helt af sig selv sagde, at man var så glad for, at Christina var begyndt som leder og hvilken lyst og glæde, hun allerede havde udstrålet i de forholdsvis få arbejdsdage, hun har haft med en lang juleferie ind i mellem.


Lidt forsinket: Velkommen til og godt NYT år for dig Christina, personalet og alle børnene på SFOen.

43 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page