top of page
Søg
  • Forfatters billedeHelsingør Skole

En ansigtsløftning!

Hvis et ansigt ikke er så pænt udadtil, er det så et eksempel på, at det er dårlig indadtil? Nej vel. Det kan man da ikke konkludere.Nordvestskolen blev bygget i begyndelsen af 70'erne og var dengang bydelens nye stolthed. Hvis man i dag går rundt mellem skolens blåmalede bygninger, ser det hele meget slidt ud. Der er ikke meget at være stolt over. Men skindet bedrager!


Hvis man kunne være en flue på væggen indendørs, vil man kunne se og høre, at der er blevet skabt god social- og læringsudvikling i de mange bygninger (blokke, som NV betegner dem) gennem de sidste 50 år!


I dag fredag kl. 11:00 blev første etape af den store renovering af Nordvestskolen indviet. Borgmesteren var der og fejrede den store begivenhed sammen med eleverne, det pædagogiske personale, skolens ledelse og andre gode interessenter.


Tidligere på ugen mødte jeg skolens daglige pædagogiske leder Søren Pedersen og pædagogisk afdelingsleder Henrik Persson i skolegården. De inspicerede det arbejde, der er foregået for at gøre hele bygning klar til indvielsen sammen med skolens tekniske serviceleder Svend.


Søren kan fortælle, at grunden til at det netop er denne bygning, der indeholder bl.a. administration, personalerum og skolebibliotek (pædagogisk læringscenter) er blevet renoveret først, er fordi denne bygning havde et meget stort indhold af PCB.


I en tidligere historie om skolens renovering, fortalte vi, at ledelsen fik mulighed for at vælge farve på de mursten, der skal beklæde de nye facader. Søren fortæller, at han og Henrik har valgt 3 farver, som vil blive brugt på alle skolens bygninger.

De er for øvrigt i samme farveskala som den nye bydel, der med rivende fart er ved at skyde op ved det gamle Helsingør Sygehus.


Når fejringen af den første færdigrenoverede bygning er overstået, vurderer Søren og Henrik, at der nok går ca. 4 år, før hele skolen har fået et ansigtsløft.


I den forbindelse siger Søren, at det er meget vigtigt for ham at sige, at alle ansatte på skolen har udvist stor tålmodighed og samarbejdsvilje i forbindelse med den igangværende renovering.


Til dem, der ikke måtte vide det, er der en hel del flytteri for alle internt på skolen. Der er ikke tale om, at nogen skal genhuses på andre skoler, som det f.eks. skete i forbindelse med renovering og nybyggeriet på Skolen i Bymidten for få år siden. Klasser har været forflyttet til andre blokke (bygninger) i perioder og vil være det et godt stykke tid endnu.

Men administrationen, personalet og skolebiblioteket kan nu vende tilbage til de gamle kendte rammer i en bygning, der har fået et velfortjent ansigtsløft.


Tillykke med dette nye ansigtsløft til den gamle “dame” på 50 år uden PCB & Botox!


Skrevet af Brian Peter Grønbæk


40 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page