top of page
Søg
  • Skrevet af SBG

Ferie, Ferie … Ferie!

Dagen - den dag rigtig mange skoleelever har ventet på i mange dage nu - er kommet. Den allersidste skoledag. Solen stråler ned på alle danske folkeskoler og fortæller, at den er god nok. Se Dannebrog er hejst, som traditionen byder.

Tid er jo en mærkelig elastisk størrelse. For nogle har tiden humpet af sted som en gammel bil op af en stejl bakke. For andre er det gamle skoleår gået utrolig hurtigt:

”Jamen, det er da ikke lang tid siden, at vi stod der med vores lille ældste datter i hånden, og hun skulle begynde i 0. klasse på Skolen ved Gurrevej … Er der allerede gået et år?"

Eller med den store tidsmåler:

“Det føles som i går, at han begyndte på Nordvestskolen, og nu står han deroppe og får sit afgangsbevis og er 182 cm høj”.Traditionerne er forskellige på Helsingør Skoles 4 afdelinger på dagen, der er den sidste, inden en uendelig lang ferie begynder for fx eleverne på Nygård Skole.


På Skolen i Bymidten må alle elever og hele skolens personale (som alle andre) samles igen - ingen virus og mundbind kan stoppe dem denne gang.

Så mon ikke der bliver varmet op til en sang, der nok synges på mange skoler landet over. En sang mange voksne fejlagtigt tror er fra en gammel “Far til fire” i 50’erne. Man kunne sagtens tro det …

Men nej!


Jeg skal hilse fra den meget lille faktaboks redaktør og sige, at sangen optræder i filmen “Andre folks børn - 1958” med tekst af Victor Skaarup og musikken skrevet Ole Mortensen.


Een og een er to og jorden den er flad. Gorm den gamle var smed i Hobro.

Alt, hvad vi har lært, alt det der var svært, vil vi glemme, for ho’det skal ha’ ro.

Ferie, ferie, ferie, slap nu af, du har fri og syng en glad melodi.

Op mod solen ler jeg, den vil skinne til ferien er forbi”


Pladsen her er ikke til hele teksten, men sangteksten foreslår, at vækkeuret skal ned i spand med vand, og at du skal gemme din pen væk - for nu skal alle børn og voksne ud i naturen. Slut med pligter og skole.


Den uendelig lange sommerferie som bare blir ved og ved. Sådan føles det sikkert stadigvæk for mange børn og alle vi andre barnlige sjæle. Det er godt, for det er vigtigt at træde ud af vante roller og få slappet af - gøre rigtig meget unyttigt, som Dronning Margrethe foreslog engang til nytår. Øve sig i at sige Pyt - Det er lige meget. Vi når det en anden dag … måske ... ”Hasta manana”.

Hurra for at en dejlig tid, der måske begynder med byger, der går og kommer, men gerne med megen sol og tilpas varme. Masser af is, jordbær, koldskål - vand og sand - måske et irriterende myggestik i skoven og en rift, der skal have plaster på, fordi man faldt, da man skulle løbe hen til den gamle rutchebane.


Man forlader skolen - som flest er - med blege ben og kommer tilbage i august med de bruneste af slagsen. De voksne på skolen mener, man er groet mindst en meter siden Sct. Hans ...


Nyd nu det hele og glem tiden for en stund alle drenge og piger - kvinder og mænd!

Tak for et lærerigt og udviklende skoleår på Nygård, Nordvest, Gurrevej og Skolen i Bymidten. Det næste skoleår begynder først om laaaaaaang tid!

77 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page