top of page
Søg
  • Skrevet af SBG

Hvad skal vi lege? ... spø'r vi hinanden!

-

En kæp kan noget ... som et legeskib ikke kan?


Klokken er 9:30 på Skolen ved Gurrevej. Det betyder, at eleverne kan slippe blyanterne, læsebøgerne og den lille tabel og komme ud og få noget frisk luft og få bevæget sig i en lille halv times tid.


3. årgang gør klar til at gå til Kulturværftet, hvor de skal høre en koncert. Derfor er der lidt mere plads til at boltre sig på i dette frikvarter. Men det er som sådan ikke for det, men udendørsarealerne på Gurrevej er faktisk ret store. …. Hvilken rigdom - hvilken frihed…!


“De voksne” har opsat rigtig mange spændende legeredskaber rundt omkring på skolens område. Jeg møder dog to drenge fra 2. klasse, der ikke som mange af de andre elever leger på et af de mange klatrestativer og gynger, der er på området. Næh nej! De har fundet nogle kæppe, som de skal lege med på det område omme bag volden, hvor idrætsanlægget er.


Jeg spørger dem om, hvordan det er at holde frikvarter på denne skole. De synes, at det er rigtig godt. Netop fordi som en af dem siger:

”Her er så meget plads… så kan vi også lege lidt i fred og selv bestemme, hvad vi vil lege..!”


Skolen er sådan indrettet fra sin begyndelse, at der er mange større og mindre zoner- gårde, som man kan lege og bevæge sig i.


Et sted er der opsat små legehuse, og en pige er i gang med at opsætte sine “købmandsvarer”. Hun spørger: “Hvad skulle det være? Vil du købe noget?” Det, jeg kun kan se som voksen, er græsstrå, blade, sand og sten… men i fantasiens verden er det jo … Hun kan ikke modtage Mobilepay, så der bliver desværre ingen handel.


I det område, der hedder “Grønnegården”, møder jeg en lærer, som er gårdvagt i 10-pausen. Jeg kommenterer, at det er sjovt at se, at selvom der er mange fantastiske muligheder i de legemiljøer, som skolen har indkøbt, og som mange benytter sig af, er der i denne gård en lille skov med fyrretræer, som synligt er et meget populært sted at lege i, at klatre i og gemme sig i.


Gårdvagten har en spændende historie omkring den lille skov! Da skolen blev bygget engang i 50’erne lavede man en lille hyggekrog med borde og bænke. I en cirkel rundt om bordene og bænkene plantede man små fyrretræer…

Det er dem, vi nu står og ser på. De er blevet høje og tætte, men hyggekrogen er forlængst forsvundet - Der er kun en rund bar hulekrog tilbage. Men den kan også bruges til meget, hvis man har fantasien med.


To drenge står og vasker hænder ved en af de mange håndvaske, der er sat op i gårdene..Skoleklokken ringer ind til næste time…

“Oscar!... Du skal skynde dig…. Vi skal ind” siger kammeraten

“...Fat blyanterne, og skriv det næste ord, jeg læser op"…. siger læreren.

40 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page