top of page
Søg
  • Forfatters billedeHelsingør Skole

Ind under julen på klubben Fiolen…

Dagen før eleverne blev sendt hjem, var der julehygge i klubben. Læs med her 😀 Klokken er lidt over 14. Undervisningen på Skolen i Bymidten er slut for en del af eleverne. Nogle er taget hjem for at gå på juleindkøb - måske med bedsteforældrene. Andre skal mødes derhjemme og hygge sig med snak og et enkelt computerspil. Nogle få er i gang med at rigge til den hjemme-onlineundervisningen, der skal vare ugen ud.

Ej, det er der vist ingen børn, der gør ... når der dufter af æbleskiver fra køkkenet …! Men en helt anden sag er, at det vrimler med børn i klubben Fiolen, der har til huse på Skolen i Bymidten. Når man træder ind i klubbens hjerte - det store rum med køkken og hyggekroge, er det som om, man er gået forkert og er kommet til et hjørne af “Tivolis jul i København”. Her er der givet gas med lyskæder og hjerter og romantisk julemotiv fra en svunden tid i et snedækket landskab på storskærmen. Et stort pyntet juletræ i al sin glans fylder majestætisk op i rummet. Jeg møder afdelingsleder Casper, der er glad for, at der er gang i den med de mange børn, der har valgt at gå i klubben og være med i dagene op til, at skolen og klubben lukker ned, inden juleferien begynder. Han viser mig en af klubbens nye tiltag et rum med 10-12 computere til at spille bl.a. E-sport. Jeg spørger, om klubben så skal til at battle med fx Helsingør skoles anden klub, AB/KU (Abildvænget og Krudtuglen). Det er absolut planen, men risikoen for smitte med corona har stoppet projektet indtil videre. Apropos sport er en af de mandlige pædagoger med en flok børn ovre i skolens store flotte sportshal. Casper er glad for, at klubben har denne mulighed. Jeg takker for samtalen med Casper, da han skal hjælpe en dreng med at ringe hjem til sin mor. Jeg bemærker, at der er en pæn kø for at komme hen til pædagogen Heidi, som bestyrer de penge, som børnene har stående til indkøb i “kiosken”. I køkkenet sidder en pige fra 5. klasse og er ved at spise en ret, som hun har købt i klubben. Pasta med kødsovs. Vi taler lidt sammen. Hun er glad for at komme i klubben- specielt her op til jul. Hun fortæller, at denne dag, mandag er der lang åbningstid til vist nok til kl. 20:30. De, der vil, kan få et måltid aftensmad (dagens ret er nok den gamle kendte italienske hofret…). Pigen fortæller, at det er mandage og torsdage, der er de to lange dage, hvor der serveres varm mad om aftenen. Jeg vil ikke forstyrre hende mere. Hun foreslår, at jeg går ind og ser KREA-rummet. Der er man i gang med at lave de sidste hemmelige gaver til måske mor, far og lillebror.

Og ganske rigtigt! Der er gang i “Julemandens værksted”. Men modsat køkkenet og de andre aktivitetsrum er her ganske stille. Det er udelukkende piger, der har travlt sammen med pædagog Jannie, der også bestyrer børnenes indbetalinger til KREA-kassen. Her bliver der pakket gaver ind ... imens man taler sagte. Glæden ved at give kan nogen gange være større end at få …! Tiden for mit besøg er ved at rinde ud … Kigger ud af et kældervinduerne. Det er allerede blevet mørkt … Bliver lidt trist derved - men kommer så i tanke om, at der kun er en uge til, at lyset vender. Årets korteste dag den 21. december kan snart fejres, før vi er nogen, der 3 dage senere fejrer julen. Tak for besøget til Fiolen og god juleferie til alle store som små.

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commenti


bottom of page