top of page
Søg
  • Skrevet af SBG

Lærer Svendsens store dag!


Nu er vi nået så langt hen på året, at solens lys først bliver tydeligt lidt i halv otte om morgen. Solen er netop stået op efter, at den har foldet sit nattøj pænt sammen og lagt det på stolen ved siden af sin seng.

I dette forsigtige morgenlys står en lille gruppe kvinder på fortovet i Marienlyst Allé og vifter glade med Dannebrog i hænderne, da en lærer kommer dem i møde. Har han måske fødselsdag?

Hvis ens morgenhørelse er rigtig tunet ind på kanalen, vil man sagte kunne høre, at der bliver spillet TV-2´s:“Der går min klasselærer”.

“Hvad går alt dette ud på?” spørger en skoleelev, der bliver fulgt i skole af sin mor, der også kigger lidt skævt og forundret på de fire kvinder, som rent faktisk også udgør Skolen i Bymidtens skoleledelse…

Forklaringen kan findes på den anden side af Atlanten bl.a. i Latinamerika. Her har man i flere generationer, ja mere end 100 år, fejret denne dag. Forældre og deres børn er kommet med gaver og blomster…

En politisk leder skulle engang for længe siden have udtalt følgende: “Hvis der ulykkeligvis skulle komme krig i vort land, er mit klare råd! I skal tage det dyrebareste, I har og gemme det godt væk oppe i bjergene i en hule, som fjenden ikke kan finde. Når krigen har efterladt landet i ødelæggelse og fattigdom, kan I tage det dyrebareste frem igen og på ny, gør landet rigt. Rigt på viden. Det er skolelæreren, jeg her taler om!”

FN har erklæret den 5. oktober til hvert år at være “Lærerens dag”. Over hele kloden markerer man det store arbejde, som rigtig mange voksne varetager hver skoledag året rundt: At gøre vores samfund, ja vores Jord, rigere ved sammen med eleverne at udvikle lærdom og social forståelse.

Udover den festlige morgenmodtagelse fra skoleledelsen blev “lærer Svendsen” og det øvrige pædagogiske personale fejret med hundredvis af kulørte balloner i personalerummet. På denne store dag for “lærer Svendsen” blev hun også fejret med dansk wienerbrød - i form af glasursnegl til kaffen i 10-pausen.

Afslutningsvis skal denne kommentar lige med, da en dreng svarede, efter han havde fået opklaret, hvad alle de flag på fortovet foran skolen gik ud på…

“Godt! Jeg troede lige, at det var til min lillesøster. Hun har nemlig fødselsdag i dag. Hun går i 1.R!... Så måtte I godt nok have travlt med alle de elever, der går på skolen!”


23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page