top of page
Søg
  • Skrevet af SBG

Natur & Teknologi Festivalen 2020


Der blev ingen musikfestivaler afholdt i denne sommer. Ærgerligt for rigtig mange af de mennesker, der havde drømt om at stå ved Orange Scene på Roskilde eller et af de mange andre musiktelte eller festivaler landet over og skulle havde nydt stemningen, musikken … samværet.

Men, Men, Men! Coronaen har ikke begrænset eller aflyst dette års Natur & Teknologi Festival, der er løbet af stablen her i uge 39 på alle Helsingør skolers afdelinger.

På Skolen i Bymidten har der været gang i den på de mange “spillesteder” (læs klasser og årgange). Pladsen her er ikke stor nok til at “høre musikken fra alle stederne”, men en vandring rundt på festivalpladsen giver nok alligevel et godt billede af, at festivalen igen i år er blevet en succes! Hos de mindre årgange i teltet ved Lundegade kunne man høre, “Jeg er så glad for min cykel” sunget af 2. klasserne. De har nemlig skulle tegne cykler! Ja cykler, nu i et design ingen før har set. Meget interessant.


Jeg vandrer i silende regn … det er vel festival! .... videre gennem gårdene og går ind i det telt, hvor mellemtrinnet spiller op til dans. Her er spørgsmålet? Hvad er en opfindelse og hvad er en opdagelse? Filosofi på et meget højt plan.

Der skrives tidligt kinesisk skift i ler og med akvarelfarve på sart papir. I en 5. klasse hører jeg en stønne…”Hvorfor hedder jeg Isabella-Magdalone, når opgaven var lettere, hvis jeg hed Ea!”

Der er kursus i de første spæde tiltag med at lære at programmere i en af 4. klasserne.

Andre steder på årgangen bygges der broer… af spaghetti. Hold op, hvor bliver der gået til stålet - øh pastaen! Der bygges broer på tværs ... stilhed og koncentration binder bedre …


Regnen tager til i styrke. Godt, jeg huskede min regnfrakke … Der høres latter og glade stemmer i den nye flotte foyer hos de ældste i byg 11 ved Reberbaneparken. Her arbejder 7. klasserne bl.a. med LEGO og programmering. Man skal deltage i den kommende LEGO League, hvor man konkurrerer med andre klasser fra kommunen. Der er virkelig kommet nye læringsområder ... nye kompetencer … bl.a. at kunne programmere!


Al den regn passer som fod i hose til min vandring rundt på festivalpladsen, hvor det sidste sted bliver hos 8. årgang. Her har eleverne nemlig i glasgangen på først sal udsmykket glasvæggene med meget af det affald, som man kan finde i de danske farvande. Et affaldsakvarium. Et nyt affaldsprodukt, fundet i havet, er kommet til. Mundbindet som vi alle kender … På et skilt får jeg oplyst, at det vurderes, at det kan tage op til 450 år, før sådan et bind er nedbrudt...


Tak for i år. Vi ses igen dygtige og kreative elever og undervisere!

11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page