Wauw, jeg troede ikke, at det var så fint!

January 10, 2020

Udvalgte nyheder

Nyt fra sundhedsplejerskerne om indsatsen i skoleåret 18-19

8 Aug 2018

På alle Helsingør Kommunes skoler er der tilknyttet sundhedsplejersker.

Sundhedsplejersken på skolen følger dit barns sundhed og trivsel gennem skoleforløbet. Vi samarbejder med forældre, skolens ledelse og personale om generelle sundhedsfremmende tiltag og aktiviteter.

I en kombination af samtaler, undersøgelser og sundhedspædagogiske aktiviteter/undervisning er formålet med skolesundhedsplejen tidligt at opspore tegn på sygdom, fejludvikling eller mistrivsel.

Kontakt til sundhedsplejersken

Har du eller dit barn brug for at tale med nogen om sundhed, helbred og trivsel, kan du kontakte sundhedsplejersken. Det kan dreje sig om alt fra behov for en ekstra høre- eller synsprøve, bekymring om overvægt eller vækst ­problemer, teenagerens behov for viden om prævention, dit barns trivsel i klassen eller hjemme, sygdom eller dødsfald i nærmeste familie og meget andet.

Indsats i skoleåret 2018/19

0.klasse: Indskolingsundersøgelse med forældre

1.klasse: Højde/vægt.

3. klasse: Højde/vægt.

5. klasse: Individuel sundhedssamtale – højde/vægt. Sundhedspædagogisk aktivitet i klassen – primært pubertets-tema.

8.klasse: Udskolingsundersøgelse og samtale. Højde/vægt, høreprøve og synsprøve. Sundhedspædagogisk aktivitet i samarbejde med klassens lærere. Fokus på ”Seksuel sundhed”.

Som udgangspunkt vil rækkefølgen i skoleåret være:

3.kl. – 5.kl – 0.kl. – 8.kl. – 1. kl.

Derudover tilbyder sundhedsplejersken ekstra helbredsundersøgelser af børn og samtaler med børn og deres forældre, hvis der er særlige behov for dette. Det kan dreje sig om børn med helbreds- eller sundhedsproblemer, stort fravær fra skolen, mistrivsel af den ene eller anden årsag og meget andet. Notater og undersøgelsesresultater skrevet efter 2017 kan ses i barnets journal på www.sundhedsvejen.dk

Samtaler og undersøgelser sker altid i samarbejde med jer som forældre og kræver jeres tilladelse.

Sundhedsplejersken er en del af Tværfagligt Forum på skolen.

Del på Facebook
Del på Twitter