Wauw, jeg troede ikke, at det var så fint!

January 10, 2020

Udvalgte nyheder

Fokus på cigaretskod i faget Natur og teknologi

29 Aug 2019

Kenneth, der er Natur og teknologilærer for tre 6. klasser på Skolen i Bymidten, beskriver her et spændende forløb:

”Mine tre 6. klasser fra Helsingør skole, afdeling Skolen i Bymidten, startede skoleåret ud med et forløb omkring affald. Eleverne fik genvundet og tilegnet sig ny viden om affaldssortering, genbrug samt innovative løsninger til dagrenovation.

Bagefter var klasserne ude og samle affald. I år sigtede eleverne efter de mange cigaretskod, som dagligt bliver smidt på veje, fortove, parker og generelt i naturen.

Skodderne udgør et alvorligt affaldsproblem for naturen, og det ville 6P, 6Q, og 6R gerne være med til at sætte fokus på. De tre klasser blev taget enormt godt imod i gadebilledet. Eleverne fik mange positive og tilkendegivende kommentarer, imens de rensede gaderne for cigaretskod. Nogle af eleverne fik endda lidt slik til at forsøde den gode gerning med.

De tre klasser havde hver en time i bymidten. Ifølge vægten fik de tilsammen samlet 8.856 cigaretskod op fra nærområdet omkring deres skole.”

Kenneth fortæller også, at da undervisningen handlede om innovative løsninger til dagrenovation, havde eleverne fx det forslag, at man på Nørreport Station kunne opsætte skraldespande som afstemningsbokse, hvor rygere fx kunne smide deres cigaretskodder hen til  ”Hvem er den bedste fodboldspiller lige nu? Ronaldo, Messi eller Eriksen”. Det næsten dagsaktuelle forslag fra partiet ”Alternativet” med pant på cigaretskodder

havde eleverne sjovt nok selv fundet på for 3 uger siden ...

Godt gået 6. klasser og Kenneth!

Del på Facebook
Del på Twitter