Wauw, jeg troede ikke, at det var så fint!

January 10, 2020

Udvalgte nyheder

Jeg synes, at du læser virkelig godt

8 Sep 2019

FN´s internationale læsedag var i år fredag den 6. september. Over hele verden er der blevet læst og læst op på mange skoler- i mange klasser - fra elev til elev og fra ung til ældre.

Al dette fortalte daglig leder på Helsingør Skole, afdeling Gurrevej, Anders Pilgaard, da han havde samlet hele skolen i den store hal kl. 9.00. Inden da havde skolens klasser højtlæsning. Venskabsklasser eller girafklasser, som de også bliver kaldt, læste sammen. Fx sad to store venner sammen og læste højt for en lille gruppe små venner. 5. klasser læste for 2., 4. klasser for 1. og 3. klasse for 0. I dagene forinden havde man øvet sig i højtlæsning og fået "fif" fra lærerne. Ordet artikulere er bl.a. blevet lært!

I hallen fortalte Anders Pilgaard om, hvor vigtigt det er at læse: Læsning giver læring hver dag. Det behøver ikke kun at være en pligt men også en lyst. Læs for mor- læs for far, læs for bamsen, læs i æbletræet, læs under dynen med en lommelygte. "Nej mor, jeg vil gerne læse lidt længere... Det er så spændende...". Under den halve times samling blev der sunget til 3 sange, imens skolens musiklærere spillede meget dygtigt til. Sangene der blev sunget var: "Vi læser under stjernerne"  (4.B sang for)- "GU cha-cha-cha" og "Skolesang for skolen ved Gurrevej". Anders læste begyndelsen på H.C. Andersen eventyret: "Fyrtøjet" og mindede eleverne om, at den kunne man låne på skole-biblioteket. Stille og roligt blev hallen tømt for elever. De gik ud hånd i hånd, to og to - høj og lav. Det er skolefællesskab, der vil noget.

Gunhild, der er lærer på skolen, har været tovholder på denne skønne læsedag. Hun havde udover at lægge et flot program for hele skoledagen fået arrangeret, at skolens 3. klasser skulle på besøg på plejehjemmet Montebello og børnehaverne, Montebelleo, Spilloppen og Regnbuen.

For at få det internationale læseperspektiv med i undervisningen havde Gunhild sørget for, at eleverne så powerpointen:  "Uddannelse og en retfærdig verden", hvor man som danskelev får viden og forståelse for, at børn i andre lande også skal have en god skolegang.

Det var en virkelig god oplevelse at se mødet imellem de ældre på Montebello plejehjem og eleverne fra 3. klasse, som læste højt. Det emmede af stor koncentration i dagligstuen på plejehjemmet. Mange skønne smil på læben - mange generte smil på læben. I børnehaven Montebello blev der også læst op. Her var der også en anden nysgerrighed... "Jeg kender godt dig... Du er Olivias storebror..." Men læst blev der!

Allerede ved 9-tiden mens eleverne læste højt for hinanden, kom dagens overskrift svævende. En pige fra 5. klasse havde lyttet til en fra 3. klasse. Helt spontant siger hun: "Jeg synes, at du læser virkeligt godt!" - "Tak",

siger den mindste stille. Hun smiler glad og ser meget stolt ud.....

Del på Facebook
Del på Twitter