Wauw, jeg troede ikke, at det var så fint!

January 10, 2020

Udvalgte nyheder

Det var en tirsdag aften....

10 Oct 2019

Den 8. oktober var det blevet, og det var tirsdag aften i Perssons Palæ på Byskolen. Helsingør Skole havde inviteret foredragsholder Thomas Skov til at komme og tale om det vigtige "Forældreskab". Skoleleder Kari Jørgensen havde en lille overraskelse i ærmet til de ca. 40 personer, der var mødt op. Skolebestyrelses formand Jan Dahlgaard havde nemlig set chancen til at kunne fremlægge skolebestyrelsens årsberetning for de fremmødte. Et fremmøde der var betydelig større, end hvad han var vant til, når han de tidligere år skulle fremlægge årets beretningen!

Herefter var Thomas klar til at overtage scenen. Han præsenterede sig som familiefar til 6 børn, viceskoleleder og lærer på en friskole i Jylland. Overskriften på hans foredrag hed: Hvis du ikke ændre retning, ender du der, hvor du er på vej hen! Et kinetisk ordsprog. Han håbede på at kunne overraske lidt - provokere lidt, og at aften ellers ville byde på smil, latter og genkendelighed. På publikums reaktion gennem foredragets 5 kvarter, blev håbet så sandelig indfriet. Han flettede elegant familiefar/skoleanekdoter sammen. Blandt andet en meget billedfremkaldende fortælling om forældre, der kommer med begge arme strittende lang ud til siderne - hen af klasseværelsesgangen, hvor armhulerne er fyldt med lille Maximus' 5 tons tunge skoletaske, kæmpe madkasse og gymnastikpose og lille Maximus kommer slentrende bagefter og ligner en konge, der hilser på folket - de øvrige klassekammerater og læreren (red. tolkning). Han understregede vigtigheden af, at man som forældre husker, at fællesskabet altid bør komme før individet. Han kom ind på, at man som forældre bør overveje alle de hensyn, man tager over for sit kærlighedsbarn. Om de også er med til at styrke ens barn i udviklingen til at blive duelige samfundsborger. Han kunne blandt andet fortælle, at forældre idag blander sig i deres voksne børns udfordringer på f.eks. universitetet.
Vi skal huske at tale i vores forældreskab med hinanden om, hvorvidt vores barn er på vej i den rigtige retning... og samtidig, er jeg/vi som far og mor på rette vej?

- Tjek dine egne vaner med tablets - mobil ift, hvor længe du ønsker, at dine børn skal bruge skærmtid - Vær rollebestemt og vis, at når dit barn godt kan gå til "et eller andet" uden, at du skal være tilstede og passe på det - kan du også selv gå til "noget" uden, at barnet skal med... Det skal jo være sjovt for far, som Thomas Skovbo udtalte det. Her blev der nok løftet et enkelt øjenbryn. Men da Thomas Skovbo sagde: Tak for i aften, kvitterede de fremmødte med et stort bifald til et tankevækkende foredrag.

Det var en god aften på Helsingør Skole!

Skrevet af SBG

Del på Facebook