Please reload

Seneste nyheder

Wauw, jeg troede ikke, at det var så fint!

January 10, 2020

1/4
Please reload

Udvalgte nyheder

Det ligner et gymnasium

10 Jan 2020

Hvor er det bedst at gå ind i den nye skolebygning, der står majestætisk og troner ud til Reberbanesøen ved Marienlyst Allé? Mon ikke det er den store dørkarussel, man går ind af? UPS! Tror det må være den største af slagsen i kommunen. Større end Bycenterets og Kulturværftets.

 

Jeg har fået at vide, at 8.-9.klasserne har til huse på anden sal. Derfor går jeg først op ad en trappe for at komme på 1. sal. Dernæst hen gennem en gang og op af en ny stor trappe. Det ser lovende ud. I fællesarealet på 2. sal er der sat runde borde op med udsigt ud til den tagterrasse, der vender ud mod Marienlyst Allé.

 

Der er, gråvejret til trods, dejligt lyst og varmt. 4 drenge fra 8. R sidder ved et af bordene og arbejder med matematik. Det er Laurits, Louie, Marcus og Karl-Emil. De har ingen alvorlig modstand imod, at jeg forstyrrer dem for en lille stund. Jeg vil høre, hvordan de har modtaget deres nye bygning efter et halvt års eksil på Kongevejen.

 

De er generelt glade for det hele, men en af drengene kigger på mig og siger: “Men det ligner et fængsel!” Fik næsten den kop kaffe, som jeg ikke sidder med, galt i halsen. “Hvad mener du?” spørger jeg. “Det er farverne! Det er gråt. Det er betonen” siger han.” Lissom i klasseværelset. Der er sat sådan noget lyddæmpere op, så vi ikke kan gøre rummet til vores eget. Vi må ikke hænge noget op." Det udløser en mindre debat. Karl-Emil siger, at det gør ikke ham noget. De er ikke pattebørn mere. Det er de små, der har brug for at klistre klassen til med billeder. 

Karl-Emil får æren for historiens overskrift, da han siger: ”Det ligner mere et gymnasium end en folkeskole. Det kan jeg godt li' ".

 

I den anden ende af udskolingsbygningen møder jeg tre piger, som opholder sig i etagens andet fællesrum, der vender ud mod Lundegade og med kig ud på den anden tagterrasse. Den ser også indbydende ud. 

 

Det er Clara, Mathilde og Natasha fra 9. P. De har nogle interessante refleksioner. De er på den ene side meget glade for at komme tilbage til Byskolen, som de kalder Byskolen i Bymidten… Men de var glade for tiden på den lille Kongevej. Hvorfor må jeg spørge? Byggeriet er ikke blevet færdigt, siger de. Lyset virker ikke i deres klasseværelse. Deres IT-storskærm er placeret, så ikke hele klassen kan se den. Dernæst har de en ikke ukendt holdning til, hvordan et klasseværelse skal se ud. Det skal se ens ud! Man skal sidde ved de samme borde og stole og kunne se læreren! Sådan var det på Kongevejen og i det gamle klasseværelse på Byskolen. Men al det øvrige er rigtig lækkert. De glæder sig til at bruge terrassen udendørs, men er spændte på, hvordan det går i weekenderne, når de unge opdager, at det er fedt at hænge ud deroppe og feste med, hvad det vil medføre...

 

Mathilde siger ligesom Karl-Emil, at byggeriet ligner en overgang til gymnasiet. Det smiler jeg lidt over, da det også lå i tankerne, da man pædagogisk tegnede det nye byggeri op.

Men som de unge mennesker siger, at al det nye er spændende, men det er i orden at savne det gamle og kendte.

 

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Please reload

Følg os
Please reload

Sorter efter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Instagram_App_Large_May2016_200
  • YouTube Social  Icon