Wauw, jeg troede ikke, at det var så fint!

January 10, 2020

Udvalgte nyheder

Eleverne booster Helsingør

14 Dec 2017

For tredje gang er elever fra Helsingør Kommune samlet i salen på Helsingør Gymnasium for at battle i innovative designløsninger. I år er temaet ”Helsingør som Danmarks bedste børne- og ungekommune” og Helsingør Skole har hele 7 løsninger med i Boost Battlen.

Endnu engang er Kamilla Ottesen vært og byder velkommen til de 21 bedste designløsninger, der af juryen er udvalgt til at deltage i dagens battle. Helsingør Skole er repræsenteret med 7 innovative løsninger; 2.A fra Skolen ved Gurrevej, 6.A, B og C fra Nordvestskolen, 6.R og 0.P fra Skolen i Bymidten og ikke mindst H3, H4 og H5 fra Nygård Skole.

Hvert hold har fik en stand, hvor eleverne i løbet af dagen præsenterede deres designforslag for jurymedlemmerne og alle håbede de på, at vinde én af de 4 priser. I løbet af eftermiddagen blev 21 hold sorteret ned til 9 og her gik Nordvestskolens designløsning ”Julegaver til alle” og Skolen i Bymidtens ”Din sensitivitet app” videre til finalen. Det var nervøse, men glade elever der nu skulle præsentere deres designløsninger på scenen og for Holly og Oliva fra 6.R Skolen i Bymidten var det en stor oplevelse at være med på dagen:

”Det er mega spændende og alle har virkelig forberedt sig godt på i dag. Det er rigtig sejt, at vi er kommet så langt og lidt nervepirrende om vi går videre, men uanset hvad der sker, så kan vi gå hjem med den følelse.” ”Ja vi har lært rigtig meget af det her og samarbejdet har været super godt og vi ved, at vi har gjort hvad vi kunne”

Desværre gik innovationsprisen til ingen af holdene, men igen i år gik publikumsprisen til Nygård Skole, denne gang til H3 med deres idé Kronborgland. 0.P fra Skolen i Bymidten løb også med en pris for bedste støtteteam. Begge teams vand en præmie på 5000 kr. til klassekassen.

Stort skulderklap til alle de deltagende teams og kæmpe tillykke til H3 og 0.P.

De 7 designløsninger, som Helsingør Skole havde med i battlen:

Julegaver til alle - 6.A, B og C fra Nordvestskolen: En smart ordning med hjemmeside, der samler julegaver ind til børnene af Helsingørs 2098 kontanthjælpsmodtagere. Gaverne er brugte ting, legetøj eksempelvis, indsamlet fra Helsingørs borgere.

Trøstetræ, små rum i den store skole - 2.A Skolen ved Gurrevej: Vil skabe nogle små rum i skolen, hvor man kan få ro, falde ned efter en konflikt og få trøst. Klassen kan have sofahjørner og et ’Trøstetræ, hvor man kan krybe ind og få lidt fred.

Din sensitivitet app - 6.R  Skolen i Bymidten afdeling Byskolen: Mange børn er særligt sensitive og følsomme. En app, som man via besvarelse af en række spørgsmål, indstiller til sin egen personlighed. Appen kan hjælpe barnet i hverdagen med trøst, gode råd og endda samtale.

Dejlige toiletter på skolen - 0.P fra Skolen i Bymidten afdeling Kongevej: Dejlige skoletoiletter, hvor toilettet klapper, når man trækker ud, og vasken råber hurra, når man vasker hænder. Desuden er der altid varmt og rent og der mangler aldrig toiletpapir.

Kronborgland - H3 Nygård Skole: I Helsingør er der for langt til fælles familieoplevelser. H3 foreslår et aktivitetscenter for alle aldre. Der er badeland med havbad, legeland, x-jump, gokart, skydebane og playrooms med Lego, PC og robotprogrammering.

Bedre psykisk og fysisk skolemiljø - H4 Nygård Skole: Et sanse- og stillerum skal hjælpe især sensitive børn i overbygningen med at få ro og koncentrere sig i skolen. Desuden skal toiletforholdene forbedres, fordi flere går og holder sig en hel dag.

Ungdomsbasen - H5 Nygård Skole: Kommunens tilbud til unge ligger spredt og er svært at finde. En hjemmeside med tilhørende Facebook-side, der samler og systematiserer alle kommunens tilbud til unge, vil gøre det lettere.

Tags:

Del på Facebook