SKOLEN I BYMIDTEN

Skolen I Bymidten er for elever i 0.-9. klasse og består af to afdelinger: Afdeling Skolen ved Kongevej med elever fra 0.-3. klasse. Og afdeling Byskolen med eleverne fra 4.-9. klasse.

Selvom skolen fysisk er placeret på to afdelinger, så samarbejder afdelingerne på tværs og har fælles traditioner og arrangementer. Dette er med henblik på, at Skolen i Bymidten skal betragtes som en samlet skole, hvor overgangen efter 3. klasse udelukkende handler om, at eleven skal rykke over til de større elever.

LÆRING FOR DE MINDSTE

For skolens mindste elever har vi skabt et læringsmiljø med fokus på det nære og med samarbejde mellem klasserne på årgangen.

Vi kombinerer ofte faglig læring med leg og bevægelse, da det kan være svært for de mindre elever, at bevare koncentrationen ved almindelig klasseundervisning. Derudover har indskolingen også fokus på fællesskabet og træning af de sociale kompetencer, som et led i at skabe det hele menneske.

LÆRING FOR MELLEMTRINNET

For mellemtrinseleverne har vi fokus på, at læringen har et lokalt udsyn. Vi arbejder med og om byen og bruger kulturværftet og andre af lokalområdets faciliteter.

I det daglige er omdrejningspunktet klassen og dennes lærere, men ved projektdage og anderledes uger samarbejder eleverne på tværs af klasser og årgange.

På mellemtrinnet har Skolen i Bymidten et kor, som underholder ved særlige lejligheder. Derudover fejrer mellemtrinnet International læsedag, afholder naturvidenskabsfestival og så bliver eleverne på 5. årgang Kronborg Ambassadører ved Skolen i Bymidtens traditionsrige Kronborgdag.

LÆRING FOR DE STØRSTE

Undervisningen i udskolingen har fokus på at arbejde med både lokale og globale emner. Det er vigtigt at eleverne får viden om hvad der sker i verdenssamfundet og får en indsigt i det lokale ved hjælp af samarbejde med virksomheder og institutioner.

Det er Skolen i Bymidtens mål og mission, at eleverne får den bedst mulige læring, der forbereder eleverne på livet uden for folkeskolen.

INNOVATIONSLINJER I UDSKOLINGEN

Eleverne på 7., 8. og 9. årgang har én dag om ugen linjedag, hvor eleverne bliver undervist i og arbejder med virkelighedsnære projekter ud fra én af de tre linjer; Teknologi og Science, Samfund og Kultur eller Kommunikation og Design.

Eleverne skal i samarbejde med lokale virksomheder og organisationer komme med løsninger på nogle af samfundets problematikker. Linjerne på Skolen i Bymidten er et samarbejdsprojekt, som er støttet af entreprenørskabsfonden. Hver af de tre linjefag varer omkring 10-12 undervisningsgange, og eleverne kommer til at arbejde på alle linjerne.

AFGANGSPRØVERNE

I slutningen af 9. klasse skal eleverne til mundtlige og skriftlige afgangsprøver. Prøverne består af fem bundne prøver i skriftlig dansk og matematik samt mundtlig dansk, engelsk og fællesprøve i fysik/kemi, biologi og geografi.  Derudover bliver to prøver udtrukket af Undervisningsministeriet - én prøve fra de humanistiske fag og én prøve fra de naturfaglige fag.

Du kan i skolens kalender  se datoerne for de skriftlige prøver. Datoerne for de mundtlige prøver bliver offentliggjort i foråret. Elever og forældre modtager information, så snart datoerne er kendt.

Læs mere om folkeskolens afgangsprøver på Undervisningsministeriets hjemmeside.

EN NYRENOVERET SKOLE PÅ VEJ

Skolen i Bymidten gennemgår de næste par år en stor renovering, der skal skabe et tidsvarende og innovativt læringsmiljø, hvor alle elever fra afdeling Skolen ved Kongevej og Byskolen skal være samlet på Marienlyst Allé 2.
Skolen bliver renoveret ud fra et pædagogisk koncept om fleksible læringsmiljøer, hvor udeområder og gangarealer bliver en central del af undervisningsfaciliteterne.

Bygningerne bliver indrettet således, at vi skaber afgrænsede læringsområder, med tankegangen om “den lille skole i den store”. Yderligere vil skolen med nybyggeriet få en multihal, musikskole og en klub. Renoveringsarbejdet forventes at være færdigt i 2019.

KONTAKT:

• Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

Helsingør Skole på sociale medier

Vil du gerne følge med i, hvad der sker i hverdagen på Helsingør Skoles afdelinger? Så følg os på facebook, Instagram og youtube.