top of page
Søg
  • Forfatters billedeHelsingør Skole

Klub- Fiolen- Lige Nu!

- og lidt reklame for Kronborgdagen tirsdag den 26. april


Casper, afdelingsleder på Klubben Fiolen, der har til huse i Skolen i Bymidten, tager imod. Det er i den grad forår i Danmark - i Helsingør. Udendørs bager solen sine stråler, der gavmildt giver dem, der er i solen, temperaturer der nærmer sig 20 grader.

Skønt at kunne være udenfor….Men til min overraskelse er langt de fleste børn indendørs nede i klubben, der lever en kældertilværelse i bygning 4.


Jeg synes, der er mange børn denne torsdag i april. Casper siger, at det er helt rigtigt.

Men lige nu pusler han og det øvrige personale med at gøre klar til at modtage 100 nye børn, der kommer fra skolens 3. klasser. Han fortæller, at det således er lykkedes klubben at få indskrevet tæt på 100 % af årgangens elever.


Dette optag skyldes jo den forskydning, der sker hvert år i Helsingør kommune, når de såkaldte maj-børn fra børnehaverne skal begynde i skolernes SFO’er den 1.maj.

Casper fortæller ligeledes, at den største kerne af børn, der går i klubben, er 4.- 6. klasses elever. Men antallet af børn fra 7. klasse er voksende. Endelig er der få fra 8. årgang, der stadigvæk synes, at klubben kan give dem noget. Men de fleste søger mod nye græsgange - primært ungdomsskolen.


Vi taler lidt om evt. pladsmangel, og hvad man kan gøre? Bruge flere af klasseværelserne i bygningen? Men det, synes Casper, skal være en nødløsning.


Casper siger: "Personalet og jeg er meget bevidste om, at det er vigtigt for klubbørnene, at de kan få et reelt miljøskifte fra skole og undervisning til det en klub bør stå for: Leg, afslapning, hygge, tryghed og nye fællesskaber. Man har mulighed for at skifte rolle. Man er én person i klassefællesskabet med de muligheder og kompetencer, man har der. Klubben kan være en anden scene."


Og hvad foregår der så i de forskellige tilbud, som klubben har i denne tid?

En pæn stor gruppe børn skal med en ansat ned til Værftshallerne og spise aftensmad.

En voksen er tit ovre i skolens store hal og dyrke idræt med en pæn flok børn.

På mandagene er det meget populært i kreaværkstedet at male Warhammer figurer. Casper fortæller, at der er en dejlig atmosfære af stilhed og koncentration, når den lille pensel og en lillebitte klat maling skal ramme figuren meget præcist!

Det, vi voksne kalder at spille på computer, er for mange børn i klubben en alvorlig leg - en kamp. Der spilles nemlig også E-sport, hvor man konkurrerer med andre hold fra andre klubber. Der vindes og tabes. Men, siger Casper med en vis stolthed, at Fiolen når længere og længere for hver turnering.


Imens vi sidder på Caspers kontor og taler om Klubbens aktiver, kommer en lærer fra skolen ind og vil spørge, om Casper og klubben har styr på deres deltagelse i aktiviteterne på “Kronborg-dagen på tirsdag den 26. april?


Casper og smiler og siger, at det får de - men der er godt nok mange informationer om Kronborgdagen, som man skal sætte sig ind i … når det er første gang for Casper selv og to år siden grundet verdensepidemien, at dagen igen bliver gennemført.


Til nye læsere er Skolen i Bymidten ambassadørskole for UNESCO, da Kronborg er udnævnt til verdenskulturarv. Kravet er for en ambassadørskole, at der løbende skal være begivenheder, der bygger bro mellem Kronborg og skolen. I mange år oplever skolens elever en gang om året - i april - det helt unikke i, at de bliver undervist på Kronborg både udendørs og indendørs.


Så hvis man er blevet lidt nysgerrig og har tiden, kan det være en interessant oplevelse at se eleverne få undervisning i fantastiske og enestående rammer. Nok kun udendørs …

How lucky those schoolchildren are!


Og heldige er de børn, der har valgt at være tilmeldt på klubben Fiolen, at de har fået en ny (forholdsvis - ansat 1. november) engageret afdelingsleder og et personale, der hver dag i ugen skaber rammen for et fritidstilbud, der åbenbart er et tilbud, man ikke kan sige nej til.


Tak til Casper og alle på Fiolen for, at jeg måtte komme på besøg.

94 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page