top of page
Søg
  • Skrevet af SBG

Madskolen er kommet godt i gang!

Hvad står den så på i dag, Boldt?


Det kunne “Fede” tit spørge tjeneren om på Jernbanecafeen i TV- serien “Matador”.

Jeg kunne spørge på samme måde i Madskolen, der hører hjemme på Skolen i Bymidten.


“Hvad står den så på i dag, Niels?”


Niels er køkkenchef og svarer med et stort smil. Han er en lykkelig mand. Salget er støt stigende, og eleverne på mellemtrinnet gør et flot stykke arbejde. Samtidig lærer de en masse om madfremstilling, smag og køkkenhygiejne. Deraf navnet … Madskolen.


“Den står såmænd på torsk med en persillecreme på toppen. En hjemmerørt mayonnaise, kartofler, gulerødder og kålstrimler og endelig … madspildsbrød …” Den må vi have en gang til og så direkte ned i mikrofonen…”Madspildsbrød! Hvad er nu det?”


“Her på Madskolen prøver vi at give eleverne en mulighed for selv at komme med bud på, hvordan vi f.eks. mindsker vores madspild. Fra i går havde vi en del kartofler til overs. Vi fandt så ud af, at fredagens madbrød skulle indeholde overskudskartoflerne. Det synes vi er en sjov og kreativ måde at minimere madspildet på. Og i tilgift er det et sund og nærende brød, der også smager godt!”, udtaler Niels.


I den forbindelse spørger jeg ind til brugen af emballage. Her ville Madskolen egentlig gerne blive dygtigere, men på grund af corona-restriktioner bliver skolen nødt til at servere maden i portionsanretninger, der ligger i papæsker. Det giver desværre en del affald, men så vidt det er muligt, er alt andet emballage og bestik bionedbrydeligt.


I denne uge er det et hold fra 6. klasse, der laver al maden sammen med Niels og kokken Sascha.Slutteligt spørger jeg til, hvordan indskolingen har taget imod tilbuddet om, at de endelig nu også kan købe mad fra abonnementsordningen. Niels svarer, at det faktisk også går godt. De mindste elever skal ikke helt over til udskolingen, hvor Madskolen har til huse. De kan hente deres mad i Perssons Palæ. Skolens “gamle” samlingssted for større møder og teaterforestillinger, som ligger centralt placeret på skolen.


… Men madspildsbrødet - Den var god 6.klasse, Sacha og Niels!

Et godt tip til de mange elevers hjem på alle afdelingerne på Helsingør Skole.

478 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commenti


bottom of page